четверг, 7 февраля 2013 г.

основи теории горіння та розвитку пожежі

У навчальному посбнику розглянуто природн та техногенн загрози, що притаманн Укран, теоретичн основи визначення небезпечних факторв  наслдкв надзвичайних ситуацй природного та техногенного характеру. Велику увагу придлено концепц системи нтегрально безпеки та методам прогнозування наслдкв надзвичайних ситуацй природного  техногенного характеру. Навчальний посбник призначений для курсантв та студентв, як навчаються за спецальнстю „Цивльний захист”. Вн також може бути корисним для кервного складу органв управлння та пдроздлв служби цивльного захисту.

Андронов В.А. Природн та техногенн загрози, оцнювання небезпек: навч. посб. / В.А. Андронов , А.С. Рогозн , О.М. Соболь , В.В. Тютюник , Р.¶. Шевченко. – Х.: НУЦЗУ, 2011. – 264 с.

У даному практикум викладено матерал з розрахунку будвельних конструкцй, що працюють пд навантаженням як у звичайних умовах експлуатац, так  в умовах впливу рзномантних факторв надзвичайних ситуацй. Подано методики та приклади розрахунку будвельних конструкцй, збирання навантажень, що дють на конструкц. Подано методики  приклади розрахунку меж вогнестйкост будвельних конструкцй за першим та третм граничними станами, а також методики та приклади визначення засобв посилення пошкоджених конструкцй.

Квтковський Ю.В. Будвельн конструкц та х поведнка в умовах надзвичайних ситуацй: практикум. / Ю.В. Квтковський, М.М. Удянський, О.В. Миргород, Ю.В. Луценко, А.¶. Морозов. – Х.: НУЦЗУ, 2011. – 158 с.

Курс лекцй мстить матерал стосовно органзац заходв усунення причин виробничого травматизму  професйних захворювань; забезпечення контролю за наданням робтникам встановлених пльг  компенсацй за умовами прац, ведення облку нещасних випадкв на пдпримств та профзахворювань на об’кт, здйснення страхування працвникв вд нещасних випадкв на виробництв в Укран; основних форм, методв роботи та напрямкв дяльност держави щодо соцального страхування вд нещасних випадкв та професйних захворювань на виробництв. До кожно теми наведено питання до практичного заняття, список лтератури для самостйного засвоння матералу, пдготовки рефератв та обговорень. Курс лекцй призначено для курсантв та студентв, що навчаються у галуз знань 1702 Цивльна безпека за напрямом 6.170202 Охорона прац.

Державне соцальне страхування вд нещасних випадкв та професйних захворювань на виробництв: Курс лекцй. Для курсантв та студентв, що навчаються у галуз знань 1702 "Цивльна безпека" за напрямом 6.170202 “Охорона прац”/ Укладач А.¶.Морозов ─ НУЦЗУ, 2011. ─ 206 с.

Навчальний посбник пдготовлено вдповдно до вимог Державного освтнього стандарту для бакалаврв. Викладено поняття профес та професйного самовизначення психолога, основи теоретично, прикладно та практично психолог, основн напрямки та структуру сучасно психолог, передумови становлення професйно психолог, напрямки, сфери дяльност та проблеми особистсного  професйного розвитку психолога-практика, етичн принципи роботи психолога. Надано практичн рекомендац щодо самоорганзац навчально-професйно дяльност студентв та курсантв. Для курсантв та студентв, слухачв заочно форми навчання, як навчаються за програмою пдготовки фахвця освтньо-квалфкацйного рвня “бакалавр” з напряму “Психологя” на баз повно загально середньо освти.

Носенко В.М. Вступ до спецальност “Психологя”: Навчальний посбник. – Х.: НУЦЗУ, 2011. – 84 с.

Карков С.А. Флософя. Роздли: Флософська антропологя, соцальна флософя, флософя культури: навч. посб. / С.А. Карков. – Х.: НУЦЗУ, 2011. – 128 с. Навчальний посбник присвячений актуальним проблемам флософсько антрополог (концепц людини,  походження, сенсу людського життя, свободи), соцально флософ (суспльн вдносини, структура суспльства, особистсть, цивлзаця та прогрес, глобальн проблеми людства), флософ культури (феномени релг, морал, мистецтва). Навчальне видання вдобража сучасний стан флософсько думки в Укран та за  межами. Навчальний посбник мстить весь матерал лекцйного курсу та семнарських занять за роздлами «Флософська антропологя», «Соцальна флософя», «Флософя культури» з дисциплни «Флософя (флософя, релгзнавство, логка, етика  естетика)». Його розраховано на студентв, курсантв  слухачв вищих навчальних закладв.

Колоколов В.О., Краснокутський М.¶., Семкв О.М. Лижна пдготовка: Навчально-методичний посбник./ В.О. Колоколов, М.¶. Краснокутський, О.М. Семкв. – Х.: НУЦЗУ, 2011. – 162 с. У навчально-методичному посбнику викладено основи органзац та методики лижно пдготовки, порядок проведення та змст усх видв занять з навчально-виховно та спортивно роботи, а також наведено правила змагань та суддвства у лижному спорт. Наданий навчально-методичний посбник розроблено авторами з знанням методологчних та практичних основ фзично культури та спорту. Матерал викладено доступною мовою без важких термнологчних пояснень. Автори при створенн навчально-методичного посбника досягли основно мети: надати викладачам фзично пдготовки вищих навчальних закладв та всм працвникам, як проводять заняття з фзично пдготовки, методику проведення занять та змагань щодо лижно пдготовки. Розраховано для викладачв фзично пдготовки вищих навчальних закладв та працвникв, як проводять заняття з фзично пдготовки.

Навчальний посбник пдготовлений у контекст ново психологчно дисциплни – психолог здоров'я, яка вивча психологчн причини цього складного та дуже важливого феномена. Навчальний посбник може бути використаний як для лекцйних, так  для семнарських та практичних занять з курсв Психологя здоровята Психологчна робота по збереженню психчного здоровя працвникв МНС Украни. Поняття здоровя розглядаться як системний феномен. Викладен основн проблеми  поняття психолог здоровя: фзичне, психологчне  соцальне здоровя, вдношення до здоровя та здоровий спосб життя, психчна стйксть та фактори ризику, вплив стресу на здоровя та управлння стресом, професйне здоровя та працездатнсть як його критерй, характеристика екстремальних умов дяльност, професйне вигоряння, сексуальне здоров’я та нше. Надан конкретн методичн, нформацйн матерали, практичн рекомендац щодо психологчного забезпечення збереження та розвитку нтегрального здоров’я особистост, зокрема персоналу системи МНС. Для курсантв та студентв, як навчаються за програмою пдготовки фахвця освтньо-квалфкацйного рвня бакалавр та спецалст з напряму Психологя на баз повно загально середньо освти.

Носенко В.М. Психологя здоров’я. Психологчна робота по збереженню пси-хчного здоров’я працвникв МНС: навч. посбн. – Х.: НУЦЗУ, 2011. – 218 с.

Навчальний посбник мстить теоретичн вдомост з теор ймоврностей  математично статистики, що вдповдають робочй програм з «Теор ймоврностей  математично статистики» для спецальностей «Пожежна безпека»  «Цивльний захист». Подаються приклади розв’язання задач ыз основних роздлв дано дисциплни, яка викладаться курсантам  студентам Нацонального унверситету цивльного захисту Украни вказаних спецальностей. Видання може використовуватися студентами нших спецальностей.  

Агапова ¶.С., Сознк О.П. Теоря ймоврностей  математична статистика: навч. пос. – Х.: НУЦЗУ, КП "Мська друкарня", 2011. – 297с.

Органзаця служби та пдготовки особового складу пожежно-рятувальних пдроздлв: навч. посб. / О.ґ. Безуглов, В.М. ¶щук, О.М. Колнов, О.О. Назаров, В.М. Попов. Х.: НУЦЗУ, 2012. 436 с. У навчальному посбнику узагальнено снуюч матерали з органзац служби  пдготовки в пожежно-рятувальному пдроздл, а саме: органзац газодимозахисно служби, експлуатац пожежних рукавв, експлуатац технчних засобв, пожежного обладнання  пожежно-технчного та рятувального оснащення, органзац ОЗ  професйно пдготовки особового складу, а також дловодства в пдроздлах. Для курсантв, студентв, слухачв навчальних закладв, начальницького складу практичних працвникв МНС.

Надаться матерал про органзацю безпеки польотв авацйного транспорту. Викладено характеристику та можлив аварйн ситуац при експлуатац повтряних суден. Розглянуто органзацю аварйно-рятувальних робт при надзвичайних подях на повтряних суднах пд час аварйних посадок, пожеж як на територ аеропорту, так  за його межами. Висвтлено порядок здйснення пошукових  аварйно-рятувальних робт та систему реагування органв управлння з лквдац аварйних ситуацй на авацйному транспорт.

Аветсян В.Г., Сенчихн Ю.М., Оравський Д.В. Органзаця аварйно-рятувальних робт на авацйному транспорт: навч. посб. / В.Г. Аветсян, Ю.М. Сенчихн, Д.В. Оравський – Х.: НУЦЗУ, 2012. – 108 с.

Фотогалерея 21.11.2012 01.10.2012 10.09.2012 10.09.2012 31.08.2012 Видання унверситету, тел. для довдок (057)7073453 » Видання унверситету

Видання унверситету, тел. для довдок (057)7073453 | Нацональний унверситет цивльного захисту Украни (НУЦЗУ, УЦЗУ, АЦЗУ, АПБУ, Х¶ПБ, ХПТУ) | ДСУзНС

Комментариев нет:

Отправить комментарий